Bácskai gombócleves
6 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 50 dkg nyers füstölt sertésdagadó
- 2 dl tejföl
- 1.5 kg burgonya
- 0.5 dkg őrölt bors
- 2 db babérlevél
- ecet
- 2 tojás
- 30 dkg liszt
- só
Elkészítés
Egy ötliteres, vagy annál valamivel nagyobb edénybe 3 liter hideg vizet öntünk. Feltesszük főni. Beletesszük az alaposan megmosott a füstölt húst. Amikor félig megpuhult, a húst ledaráljuk, majd összekeverjük a meghámozott, nyersen lereszelt burgonyával, a tojással, és annyi liszttel, hogy könnyen formálható tésztát kapjunk. Kanál segítségével ebből kis gombócokat formálunk, és forrásban lévő vízben (abban a vízben, amiben a füstölt húst főztük) negyed óráig főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk, babérlevelet teszünk a hús mellé. A gombócokat kiszedjük, behabarjuk, ízlés szerint ecettel ízesítjük. A gombócokra öntjük a levet, tálaljuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.